KAKO NAPRAVITI DOMAĆI KREM SIR I KAČKAVALJ ?

Uobičajen
KREM SIR
Uzeti 1 l mlakog mleka i u njega staviti 1 kašiku sirćeta,promešati i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 h.
Nakon stajanja dodati još 1 l mlakog mleka (bez dodavanja više sirćeta),promešati i ostaviti da stoji i dalje na
sobnoj temperaturi.To ponoviti sa još 1 l mlakog mleka nakon 24 h.Posle stajanja masu procediti kroz cedilo,
i kad se dobro procedi posoliti po ukusu i izmiksati.
KAČKAVALJ
Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli.Na ključ dodati 1 kašičicu esencije ( 1 kesicu limontusa
rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgruša potrebno je unapred pripremiti cedilo.
Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.
About these ads

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

2 responses »

  1. Povratni ping: 2010 in review « Prijatno

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s