JAFFA TORTA

Standard
Potrebno je:

Kore
• 5 jaja
• 5 kašika šećera
• 8 kašika mlevenih oraha
• 2 kašike brašna
Crni fil
• 250 grama mlevenih oraha
• malo mleka
• 4 kašike šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Beli fil
• 750 ml mleka
• 9 kašika brašna
• 3 kesice vanilin šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Ostalo
• jafa keks
• sok od pomorandže

Priprema :
Kore
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, pa ispeći 2 kore.
Crni fil
Popariti 250 grama mlevenih oraha sa malo mleka zašećerenog sa 4 kašike šećera. Ohlađene
orahe sjediniti sa 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Beli fil
U 750 ml mleka dodati 9 kašika brašna, 3 kesice vanilin šećera i to skuvati. Kada se fil ohladi,
dodati 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Ređati sledećim redom: kora-beli fil-jafa keks umočen u sok od pomorandže sa čokoladnim
delom okrenutim ka belom filu-crni fil-jafa keks okrenut obrnuto od keksa u prvom redu-beli
fil-kora. Tortu premazati šlagom, čokoladnom glazurom ili preostalim filom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s