ATKINS DIJETA

Standard
Ova dijeta se sastoji u tome da se isključi unos ugljenih hidrata u organizam kako bi pomogli telu da se
očisti od naslaga sala. Sa ovom dijetom nećete biti gladni, ne morate jesti samo tri puta na dan, ne trebate
hranu meriti i posebno spremati obroke, ne morate piti čajeve i tablete protiv pojačanog apetita, ne morate
trčati ili ići na akupunkturu.

KAKO DELUJE

Sa potpunim isključenjem unošenja ugljenih hidrata, naše naslage sala počnu se topiti. Sa prvih 6 dana gubite 5 kg, svaki sledeći dan lakši ste za 1 kg. Za 24 dana možete izgubiti do 20 kg – 100 %.

OPREZ

Ako samo jedan dan, samo jednom pojedete komadić hleba ili bilo kakvu sitnicu koja sadrži ugljene hidrate organizam će blokirati topljenje masnih naslaga.

NE SME SE JESTI HRANA KOJA SADRŽI UGLJENE HIDRATE, TJ. ZABRANJENO JE :
HLEB, KROMPIR, BRAŠNO, PIRINAČ, SOJA, GRAŠAK, PREZLE, POHOVANO MESO,
TESTENINE, KIKIRIKI, MUŠMULE, LEŠNIK, VIRŠLE, ZAPRŠKA NIKAKO.
MLEČNI PROIZVODI – mleko, puter, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, margarin, šlag, šecer, čokolada,
razne grickalice slane i slatke, sladoled, ni jedna vrsta sira, ništa od voća.

Da bi nadoknadili potrebu za gore navedenom hranom uzimajte VITAMINE i to: C, E, A, B, kalcijum,
magnezijum, oligovit…

TRAJANJE

Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko želite smršati. Kada postignete željenu težinu, organizam neće
dobijati na kilaži izvesno vreme, čak i godinu-dve.
OVA DIJETA NIJE OPASNA PO ZDRAVLJE A ORGANIZAM SE ČISTI. NAJTEŽE JE PRVIH
6 DANA.

HRANA I PIĆE

MOŽETE JESTI:

SVE VRSTE MESA:
Junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćuretina, sve vrste iznutrica, divljač na sve načine-
osim pohovana- kuvano, pečeno, roštilj, možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice osim viršli,
sve vrste narezaka.
SVE VRSTE RIBE:
Morske ribe, slatkovodne ribe, sve vrste ribljih konzervi.
SVE VRSTE SALATA:
Sveža zelena, paprike, sveže ili pečene, paradajz, krastavci, sveže zelje ili kiselo, cvekla, salata od morskih
plodova,salata od luka,sveži spanać. Sve salate začiniti sa uljem, sirćetom, solju, biberom,. ajvarom- po želji.
Mozete jesti jaja na sve načine.
SVE VRSTE POVRĆA:
Karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, luk, zelje,artičoke, patlidžan, šargarepa, peršun, celer, rotkvice, pečurke.

MOŽETE PITI:

Mineralna voda, limun, crna kafa, sve vrste čaja bez šećera, pola litre belog vina ili 1 litar gemista ali nakon 6. dana
dijete. Umesto šećera-natreen.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

3 responses »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s