KAKO DA …

Standard

KOCKICE LEDA U BOJI
Ako u posudice za led koje ste napunili vodom sipate malo sirupa od pomorandze, maline, mentola ili limuna dobićete kockice leda u boji koje ce oduševiti Vaše mališane.

PRODUŽITE SVEŽINU PERŠUNA
Operite i osušite strukove peršuna, odkinite listiće i iseckajte ih sitno. Stavite ih u teglu, zatvorite i stavite u frižider. Ovako pripremljen peršun možete sačuvati oko 15 dana.

TESTO ZA PALAČINKE
Ako vam se testo za palačinke lepi za tiganj i nije rastresito, dodajte čašu piva ili sneg od belanceta sa malo soka od limuna,
palačinke ce biti rastresitije i nece se lepiti.

MRLJE OD CRNOG VINA
Crno vino ostavlja ružne i trajne mrlje na stolnjaku. To možete izbeci ako isprljano mesto odmah pospete sodom bikarbonom
ili kuhinjskom solju. Posle skidanja stolnjak isperite a potom normalno perite.

KADA KUVATE KUPUS
Kada se kuva kupus, po celom stanu se siri neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte sšerpu u kojoj se kuva kupus
čistom krpom natopljenom sirćetom.

VOSAK OD SVEĆE
Ako slučajno kapne vosak od sveće, sačekajte da se stegne, očistite ga tupom stranom noža, mrlju koja je ostala prekrijte
tankom hartijom i preko nje predjite mlakom peglom. Ako fleka ne nestane postupak ponavljajte uvek sa čistom hartijom
dok ne upije sav vosak.

MASNE MRLJE
Masne mrlje na tkaninanama uklonicete ako ih pospete talkom, a nesto kasnije isčetkajte.

ČUVANJE HLEBA
U toplim letnjim daninma hleb ne treba uvijati u platneni salvet ili jos gore, stavljeti u polietilensku vrećicu što mnogi čine.
Tako čuvan hleb vrlo brzo uplesnivi. Najbolje je čuvati ga u metalnoj kutiji sa rupicama na poklopcu.

SKUPLJANJE DIMA
Ako u prostoriji ima dosta pušača, prostorija ce se ubrzo napuniti dimom i postati zagušljiva. Da bi se to izbeglo, upalite
običnu sveću i stavite je na sto. Ona će vrlo brzo pokupiti sav dim i neće dozvoliti nagomilovanje novog.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s