KAKO NAPRAVITI ALVU ?

Standard

U manji sud ( šerpica, lonče i sl.) usuti 2 kašike šećera i staviti na vrelu plotnu da šećer pregori i dobije braon boju.Pregoreo šećer preliti jednim litrom vode, pa kada se rastopi dodati 1/2 kg šećera i sve to promešati i ostaviti da provri.U međuvremenu u drugu šerpu staviti 5 kašika masti i 10 kašika brašna, pa to upržiti.Kada je upženo, dodati vreo šerbet uz stalno mešanje varjačom. Mogu da se dodaju i seckani orasi ili lešnici. Mešati tako par minuta pa sklonizi sa vatre. Alva mora da bude čvrsta ,tako da se mogu vaditi komadi koji se ređaju na tanjir. Služi se topla, posuta šećerom.

Alva

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s