KAKO NAPRAVITI DOMAĆE KORE ZA PITU?

Standard

Pripremiti testo na sledeći način:
U vanglicu staviti pola kg brašna i kašičicu soli.Zatim lagano dodavati 2,5 dl mlake vode i mesiti rukama masu.Testo je umešeno kada es celo odlepljuje od vanglice.Radni sto posuti sa malo brašna i na njega staviti testo,oblikovati ga kao veknicu i podeliti na 12 loptica.Svaku lopticu razvijati u koru veličine pleha ili tepsije koju ćete kasnije koristiti za pripremanje.Svaku tako razvučenu koru staviti na aluminijsku foliju pa na vruć šporet po 7-8 sekundi, tek da se prosuši i malo ispecka sa obe strane.Ovakve kore se mogu koristiti za sve vrste pita.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

  1. Povratni ping: 2010 in review « Prijatno

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s