KAKO NAPRAVITI GLAZURU OD…..

Standard

Čokolade:
kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje 150 gr. čokolade, 150 gr. šećera i 1 dl vode.Kada masa
postane gusta, skloniti sa vatre i dodati kašičicu butera ili ulja i sa još toplom glazurom preliti tortu.

Prženog šećera:
150 gr. šećera pržiti uz stalno mešanje dok ne dobije svetlo mrku boju i tako vruću preliti preko torte.

Bela glazura:
u 150 gr. prah šećera staviti jedno belance i sok od pola limuna. Masu dugo mešati sve dok ne postane
jednolično gusta i bela masa sa kojom premazivati tortu i na kraju tortu staviti u mlaku rernu da se
glazura stvrdne.

Vanile:
180gr. vanil šećera i 3 kašike hladne vode dobro mešati dok se ne zgusne , dobijenom masom premazati
tortu.

– za svaku voćnu tortu može se koristiti voće iz zamrzivača
– za domaćice koje nisu informisane, table želatina i vanil-šipke se kupuju u apotekama
– u pojedinim tortama lešnik i badem mogu zameniti orasi
– sve krem torte i poslastice mogu se zamrzavati kao i lisnata i druga testa

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s