KAKO NAPRAVITI KOMPOT OD BRESKVE (KAO IZ KONZERVE)

Standard

Uspite u šerpu dosta vode i stavite je da prokuva, kad voda prokuva stavite unutra 2 kg tvrdih
bresaka sa korom da se kuvaju 1 minut. Procedite, ohladite hladnom vodom i ogulite. Kuvajte
na laganoj vatri u sirupu napravljenom od 1 litra vode, 400 g šećera, kore limuna i jedne štangle
vanile. Skinite sa vatre, ohladite, zatim ih raspolovite, izvadite košpice pažljivo da brskve ne
popucaju. Stavite ih u sterilizovane staklene tegle i prelijte sirupom u kojem su se kuvale.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

3 responses »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s