KAKO UMESITI HLEB DA BUDE MEKANA KORA

Uobičajen
Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga uspraviti
(može u tepsiji u kojoj je pečen,ako nije ona iz rerne), i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi, produžava se proces tištenja (para prolazi dužinom hleba)
i daje mekoću korici koja ostaje takva duže vreme. Ukoliko hleb ne pojedete za jedan dan, možete ga staviti u najlon kesu i ne držati ga duže tako od
dva dana (zadržava mekoću, ne suši se). Nije potrebno nikakvo premazivanje posle pečenja. To se moze uraditi i pre nego počnete peći veknu.
Nakvašenom rukom potapkati po hlebu i to je to.
Probajte i ovo: pre pečenja nakvasiti ruku uljem pa sa rukom premažite već nadošao hleb i stavite da se peče, ulje mu neda da se pravi debela korica.
Ako ga samo pokvasite vodom ,kora koja je debela samo omekša ali debela kora je još uvek tu.Probajte i videćete rezultat!
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s