O ULJU

Uobičajen

Da bi se očuvala biološka vrednost ulja trebalo bi ih dodavati na kraju kuvanja, kao i za začinjavanje salata. Zagrevanjem ulja, naročito na visokim temperaturama, dolazi do oksidativnih promena čime gube svoja korisna
svojstva. Posebno bi trebalo izbegavati prženje namirnica. Jedna supena kašika ulja sasvim je dovoljna za pripremu nekog složenog jela, dok je za začinjavanje salata dovoljna i jedna kašičica. Umesto ulja možete dodavati semenke suncokreta, bundeve, lana ili susama.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s