OPŠTE NAPOMENE VEZANE ZA KUVANJE BILO KOG SLATKOG

Uobičajen

Za slatko (a takođe pekmeze u džemove) najbolje je imati široku i veliku šerpu, jer se obično ne kuva količina manja od 2 kilograma. Prilikom kuvanja slatkog,
pena se mora češće pokupiti i s vremena na vreme, neophodno je da se protrese sud i skine pena s jednog kraja. Prilikom kuvanja ne sme se mešati svako slatko varjačom,
jer će se zrna raspasti. Slatko je kuvano kada se uzme kašikom malo safta i kada iz nje padaju dve kapi jedna za drugom. Čim je slatko kuvano šerpu prekriti vlažnom čistom
salvetom i ostaviti da prenoći, i tek sutradan sipati u tegle i povezati celofanom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s