PEČURKE ZA JEDAN OBROK

Standard

Pečurke sadrže visok procenat vode(80 do 90 posto) i tokom pripreme(kuvanje ili pečenje) gube u težini.
Ovo je potrebno uzeti u obzir kada se određuje količina za neko jelo.Pečurke nisu lako svarljiva namirnica,
pa se ne preporučuju deci,starijim osobama ili ljudima koji imaju problema sa varenjem.Takode,pečurke ne
treba jesti uveče.U isto vreme,zbog posebnog ukusa i karakterističnog mirisa nezamenljive su u mnogim
specijalitetima.Postoji mnogo vrsta pečuraka i one mogu da se kuvaju,peku,pohuju ali se jedu i sirove u salati ,ali je pre toga potrebno da izvesno vreme stoje u marinadi.Pečurke daju izvanredan ukus mnogim sosovima
kojima se prelivaju teletina,piletina i sva bela mesa.
Pecurke NE smeju da se podgrevaju,jer tom prilikom izlučuju otrovne materije,stoga se prave samo za jedan obrok.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s