BLITVA NA PRIMORSKI NAČIN

Standard
Potrebno je:
1 kgr blitve,
1/2 kgr krupnijeg mladog krompira,
1 kgr paradajza,
1/2 čaše ulja,
1 glavica crnog luka,
2-3 čena belog luka,
pola veze peršunovog lista,
so, biber.

Očišćenu i opranu blitvu upola obariti u slanoj vodi. Krompir posebno skuvati, oljuštiti i iseći na kocke.
Paradajz preliti ključalom vodom, oljuštiti i iseći na kriške. U šerpi zagrejati ulje, propržiti iseckani crni i beli luk,
pa dodati paradajz, krompir i krupno sečenu blitvu. Naliti vodom i kuvati oko 1/2 sata. Pri kraju dodati i seckani
peršun, so i biber. Jelo treba da bude kompaktno, gušće.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s