BORANIJA NA GRČKI NAČIN

Standard
Potrebno je:
1 kgr mlade boranije,
5 glavica crnog luka,
2 paprike,
5 paradajza,
so, aleva paprika,
ulje.

Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s