ČORBAST PASULJ

Standard
250 g pasulja očistiti i oprati a zatim naliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri.Sutradan prosuti
vodu pa naliti novu i staviti da provri.Nakon toga odliti tu vodu i naliti vrelu vodu te staviti pasulj
da se kuva.
Dok se kuva dodati jednu suvu papriku, jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka, nekoliko
čenova belog luka, lovorov list i biber. Pasulj kuvati na tihoj vatri uz povremeno dolivanje po
malo vruće vode (onoliko koliko ispari).
Na pola kuvanja (nakon jednog sata) dodati 1/2 kg suvih svinjskih rebara.Kada je pasulj kuvan
zapržiti ga zaprškom : u zagrejanu mast propržiti kašiku brašna da požuti, dodati kašičicu aleve
paprike pa naliti u pasulj. Kuvati još desetak minuta, posoliti, dodati jednu svežu papriku presečenu
na pola, i na kraju sitno seckan peršunov list. Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s