FILE MINJON SA GALETAMA OD KROMPIRA

Standard

U dublji tiganj staviti 100 gr šećera i preliti sa 2,5 dcl vinskog sirćeta. Dodati mu krupnije svinjske file – e
prethodno posoljene i pobiberene. Na osrednjoj vatri meso propeći, sa obe strane, da se lepo karamelizuje i
odmekne. Servirati sa galetama od krompira i graškom.

Galete:
3 – 4 sirova krompira sitno izrendati, ocediti od viška tečnosti, dodati 1 jaje, 3 čena sitno seckanog belog luka
i malo mlada crna luka, soli, bibera. pržiti veće galete u ulju, treba da bude jedna po porciji mesa.
Grašak:
Obariti grašak u slanoj vodi i preliti ga vinegret sosom (vinsko sirće, ulje, so, biber).

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s