FILE SA PEČURKAMA – II NAČIN

Standard

Potrebno je:
1kg svinjskog filea,
1kg pečurki,
3 kisele pavlake,
malo peršuna,
200ml belog vina,
1 glavica crnog luka i ulje (so i vegeta se podrazumevaju.)
Svinjski file uvaljati u brašno i ispržiti u ulju toliko da dobije crvenkastu boju.
Pečurke iseckati i prondistati na tihoj vatri,dodati 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka,iseckanog peršuna i vegetu po ukusu.
200 ml belog vina dodati pri samom kraju dinstanja. File koji ste propržili u ulju naredjati u šerpu
(koju ste odredili za pećnicu) ili u dubljoj tepsiji,pri redjanju svako parče mesa posoliti.
Preko mesa staviti izdinstane pečurke i stavite da se zapeče na temeraturi od 250c,oko 20-tak minuta.
Razmutiti 3 kisele pavlake i staviti preko pečurki. Sa pavlakom peći jos toliko da se stvore žuto-crvenkasti krajevi.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s