FILE SA PEČURKAMA

Standard

Potrebno:

1kg svinjskog filea (kao snicle)
1kg pečurki,
3kisele pavlake,
malo peršuna
200ml belog vina.
Šnicle uvaljati u brašno i staviti u vrelo ulje da porumene i onda ih redjati u šerpu (može i dublja tepsija).
Pečurke iseckati i staviti da se dinstaju na tihoj vatri(1,5 ili 2),ne dodavati vodu tokom dinstanja.
U toku dintanja dodati vegete ili drugog začina,sitno iseckanu glavicu crnog luka i pri kraju dinstanja dodati 200ml belog vina i iseckanog peršuna i malo ulja.
Pečurke staviti preko mesa i staviti da se ispeče na temp.od 250 c.Posle 25 min. staviti umućenu kiselu pavlaku preko pečurki.
Tako peći jos 15-tak minuta dok pavlaka ne dobije na rubovima crvenkastu boju

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s