GRATINIRANI KROMPIR

Standard
Potrebno je:
1 šolja svežih hlebnih mrvica (prezle);
1 kašika seckanog peršunovog lista;
1 kašika otopljenog butera;
2 kašike brašna;
1,5 kašika seckanih listova majčine dušice – timijana (ili 1 kašičice sušene);
1,5 šolja narendanog tvrdog sira;
1 šolja šlaga ili pavlake;
2 kašike senfa;
1 šolja pileće supe;
1 kašičica soli;
1 kašičice grubo mlevenog bibera;
1 kgr tanko sečenih kriški krompira.

U jednoj posudi izmešati mrvice, peršun i otopljeni buter. U drugoj posudi izmešati brašno, majčinu dušicu i sir.
U trećoj posudi u šlag umešati senf; dodati supu, so i biber; promešati.
U podmazanu posudu u kojoj će se peći krompir staviti sloj (polovinu) krompira. Posuti polovinom
mešavine sa sirom. Staviti drugi sloj krompira i posuti ostatkom mešavine sa sirom. Preliti krompir
sa tečnom mešavinom (šlag, senf, supa). peći u prethodno zagrejanoj rerni na 325 F (160 C) 45 minuta.
Izvaditi is rerne, posuti mešavinom mrvica i peršuna, vratiti u rernu i nastaviti pečenje jos 45 minuta,
odnosno dok se odozgo ne zapeče.
Ostaviti da odstoji pre služenja oko 5 – 10 minuta. (Recept je za 8 porcija).

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s