PILEĆI “FRIKASE”

Standard

Mlado pile iseći na nekoliko komada i staviti u posudu sa vec zagrejanom masnoćom (jedna kašika).
Zatim u to ubaciti jednu vezu isečene zeleni i glavicu crnog luka i to pržiti zajedno sa piletinom.
Postepeno dolivati po malo vode. Oprati 50 gr pečurki, pa ih popariti vrelom vodom i zatim iseći na listiće.
Kada meso i luk i zelen budu potpuno mekani, dodati isečene pečurke. Dodati soli i bibera po ukusu i nastaviti
pirjanjenje. Zatim meso izvaditi, a zelen i pečurke propasirati, pa taj sos vratiti u istu posudu. Dodati jos malo
pečurki isečenih na kolutove, vratiti meso i pustiti da se dalje kuva. Umutiti 2 žumanceta sa kašikom pavlake i
nasuti u sos. Dobro promešati i izmaknuti sa šporeta. Na kraju dodati i malo limunovog soka.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s