SIRUP OD MALINA

Uobičajen

Na jedan litar vode dodati 250 g šećera i staviti na plotnu da proključa.U proključali šerbet staviti 1 kg opranih i očišćenih malina.Ostaviti tako uz stalno mešanje, da sirup vri još jedan sat a zatim procediti kroz gustu gazu ili cediljku i ispasirati maline. Dok je sirup još vruć napuniti zagrejane flaše i zatvoriti ih.Flaše uviti u stolnjak i ostaviti tako dok se ne ohlade (do sutradan).

maline

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s