SIRUP OD VIŠANJA

Standard

U veći sud staviti litar vode, 5 kg šećera i staviti da proključa.Onda dodati 10 kg zrelih, opranih i od koščica očišćenih višanja. Pustiti uz stalno mešanje da ključa još petnaestak minuta ,pa skloniti sa vatre.Dok je još vruće procediti voće kroz gustu gazu. Tako proceđen i vruć sirup sipati u zagrejane flaše , zatvoriti ih i zamotati u poveći stolnjak ili ćebe i ostaviti da se polako hlade do sutradan.

Sirup od visanja

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s