SVINJSKI RAGU

Standard

Iseći meso od svinjske plećke na krupne komade. Naneti na njih dosta senfa, posuti karijem,
šolju i preliti uljem. Sve dobro promešati rukama i staviti tepsiju u rernu, da se peče oko 15 minuta.
Samleti na mašini za meso nekoliko glavica crnog luka, nekoliko češnjeva belog luka i nekoliko
ljutih papričica. Ovu smesu dinstati na zagrejanom ulju. Dodati vezu začina: peršunov list, majčinu
dušicu, lorber, estragon. Zatim, redom, dodavati malo mlevene kurkume, bibera mlevenog,
karija i 2 – 3 karanfilića. Dinstati uz mešanje, pa naliti bujonom od mesa. Kada provri, dodati
meso propečeno u rerni, smanjiti vatru i pustiti da krčka. Po potrebi dodati još bujona.
Samleti tikvice (sa korom), ubaciti u šerpu i pustiti da krčka 5 minuta. Zatim ubaciti mleveni
plavi patlidžan i opet pustiti da krčka 5 minuta. Na kraju ubaciti i mleveni krompir i pustiti da
sve krčka još 45 minuta. Po ukusu, može se dodati i malo cimeta (dobija ukus kreolske kuhinje).
Služi se uz klasično pripremljen dinstani pirinač, u kome od začina obavezno treba dodati i kari.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s