JELO OD PLAVOG PATLIDŽANA

Standard

2 – 3 plava patlidzana oljustiti, iseći na šnite i kratko ispeći u zagrejanoj šerpi, na malo ulja.
Predhodno ispeći 4 paprike, oljuštiti, osloboditi semenki, iseći na rezance. 4 paradajza iseći na kockice.
U šerpu poredjati red patlidžana, preko njega isečenu pečenu papriku sa paradajzom, oko 100 gr.
izrendanog tvrdog sira, peršunovog lista, malo origana i soli, zatim sledeći sloj patlidzana, paprika i
paradajza i na kraju još jednom patlidžan i zaliti sa pola čaše vode. Krčkati na plotni šporeta 20 min i
pred kraj još odozgo dodati 100 gr rendanog sira.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s