JESENJA SARMA

Standard
Potrebno je :
glavica kiselog kupusa
800g krompira
3 dl ulja
peršun, sitno isecekan, jedna veza
2-3 glavice crnog luka.
3 dl pirinča
juneće kocke za supu
12 dl vode

Odvojiti listove kupusa pa iseći zadebljanje na listu. Prokuvati listove da omekšaju pa praviti sarme sa nadevom koji se pravi od krompira izribanog na rendetu koji se na jednom decilitru ulja prži sa lukom i pirinčem. Dve kocke za supu (poželjno juneće) skuvati u dva decilitra vode i naliti u nadev desetak minuta. Na kraju dodati seckan peršunov list. Uvijene sarme staviti u odgovarajuću šerpu ili lonac, preliti sa 2 dl ulja i jednom litrom vode u kome se rastvore dve kockice za supu. Sarmu kuvati jedan sat i služiti.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s