KOTLETI SA KARFIOLOM I SOSOM OD JAJA

Standard

Samleti oko 1/2 kgr telećeg mesa od buta, pa dodati veliku zemičku nakvašenu i ocedjenu od vode, 50 gr dimljene mesnate slanine isečene na sitne kocke, 1 jaje, osoliti i pobiberiti. Izraditi masu dobro, pa formirati okrugle kotlete prečnika oko 5 cm i debljine oko 1 cm. Umočiti ih u razmućena i osoljena jaja, pa uvaljati u prosejane mrvice sa malo brašna i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane. Služiti ih tople sa u slanoj vodi obarenim karfiolom i sosom od jaja.

Sos od jaja:
Umutiti 80 gr butera sa 3 krupna žumanceta. Penastoj masi dodati malo nastruganog morskog oraščića, kašiku oštrog brašna, pa naliti uz stalno mešanje oko 1/4 l vode u kojoj se bario karfiol.
Staviti na vatru i mešati dok se masa ne pretvori u gusti sos.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s