LOVAČKI LONAC

Uobičajen

U veći lonac nasuti dosta vode, osoliti. Staviti pripremljeno i isečeno povrće:
praziluk, celer, šargarepu, crni luk, luk vlasac, belu rotkvu, beli luk, karanfilić,
lorber, biber…Kuvati makar 1 sat.
Pripremiti 1 pile. Na masti propržiti crni seckani luk. Samleti svinjsko meso i hleb
namočen u mleku, kao i iznutricu piletine (džigericu). Mesu dodati propržen luk,
1 jaje, so i biber. Promešati i time puniti pile. Ušiti koncem, pa pile spustiti u lonac
sa povrćem i kuvati ga 1 – 1,5 sat. U lonac ubaciti i kuvati sa piletom i iseckanu i
proprženu rolovanu slaninu, odnosno pancetu.
Izvaditi pile, procediti bujon. Pile iseći za serviranje i uz njega posluziti obareno
povrće iz lonca. U bujon zakuvati rezance ili testeninu i poslužiti kao supu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s