MUSAKA OD JAJA

Uobičajen
Potrebno je:
– 6 tvrdo kuvanih jaja
– 100 g praške šunke
– 230 g ementalera
– 50 g putera, 2 kašike brašna
– 2,5 dl mleka, 1,5 dl slatke pavlake
– so, beli biber, malo belog luka
– 3 kašike prezli

Podmazati vatrostalni sud. Zagrejati pola količine putera, dodati brašno, promešati, pa polako uliti mleko. Pustiti da proključa, uliti pavlaku, dodati so, biber i beli luk, pa skloniti odmah s toplote. U sud redjati red jaja, red šunke, red sira, stavljajući izmedju svakog reda sos. Poslednji red posuti prezlom i ostatkom putera (rastopiti ga). Peći u rerni zagrejanoj na 220 C pola sata.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s