MUSAKA OD PL.PATLIDŽANA NA GASKONJSKI NAČIN

Standard

Nekoliko pl.patlidžana iseći na šnite, posoliti krupnom solju i ostaviti 1 sat, da puste vodu.
Samleti 750 gr jagnjećeg mesa od plećke. Na malo maslinovog ulja propržiti 1 glavicu seckanog crnog luka,
2 čena izgnječena belog luka i malo sveže majčine dušice. Preliti sa dosta belog vina, pustiti da provri,
pa dodati mleveno meso, nekoliko paradajza sečenih na kolutove i listove peršunovog lista
(samo otkinuti sa peteljke). Promešati i na tihoj vatri pustiti da se dinsta, dok tečnost ne ispari.
Ocediti pl.patlidzan i kriške pržiti sa obe strane na maslinovom ulju. U posudi za pečenje
redjati kriške pl.patlidžana, pa red dinstanog mesa i tako dok se masa ne utroši.
Napraviti redji bešamel sos od malo butera i brašna (da se proprži), pa naliti mlekom i skuvati.
U bešamel nastrugati malo oraščića. Preliti besamel sos odozgo, preko završnog reda pl.patlidzana
i zapeći u rerni (oko 10 minuta).

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s