HOLANDSKE PALAČINKE SA JABUKAMA

Uobičajen
Potrebno:
šolja brašna
3 jajeta
kašika šećera
2.5 šolje mleka
malo soli
kašika putera
3 jabuke
sok od limuna
kašičica cimeta
kašika šećera
puter ili ulje za prženje

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, posoliti, postepeno umešati mleko i brašno. Na kraju dodati rastopljen
puter i ujednačiti testo. Očišćene jabuke iseći na tanke kolutice, pošećeriti, nacediti sok od limuna
i posuti cimetom. U zagrejan tiganj premazan puterom sipati dve do tri kašičice testa tako da se
ravnomerno razlije i peći pola minuta, zatim na to dodati malo fila od jabuka i ponovo preliti jednom
do dve kašičicom testa. Peći jos malo, prevrnuti i ispeći drugu stranu. Gotovu palačinku preklopiti na
pola, posuti šećerom i cimetom.

Advertisements

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s