HORTOBAĐI PALAČINKE

Standard
Sastojci:

2-3 (prethodno ispečene) palačinke po osobi
2-3 porcije pilećeg paprikaša, ili govedjeg gulaša
so,biber,brašno,aleva paprika,paradajz-pire,
1 čaša kisele pavlake, ulje ili margarin

Ovo je poznato madjarsko toplo predjelo, izdašno je, izvrsnog ukusa i može se spremati „u etapama“:
ako jednog dana pečete palačinke, ili kuvate gulaš, odnosno paprikaš- pripremite veću količinu pa kroz
dan-dva slobodno možete da pozovete i goste.
Palačinke treba da budu sto tanje. Gulaš, ili pileci paprikaš pripremite na svoj uobičajeni nacin,
ali im dodajte malo više aleve paprike jer nadev za palačinke ne treba da bude blede boje.
Izvadite meso iz safta, uklonite kosti i sameljite ga, ili usitnite. Napravite tanju zapršku od ulja, brašna i
aleve paprike, pa dodajte paradajz-pire, po potrebi malo vode i začinite po ukusu. Ostavite nekoliko
minuta da krčka na slaboj vatri. Kada je gotovo, dodajte saft od gulaša ili paprikaša i promešajte.
Novodobijeni saft treba da bude gustine na primer sosa od paradajza. U polovinu safta dodati usitnjeno
meso, promešati i masom filovati palačinke (lepše će izgledati ako se palačinke savijaju u obliku trougla ).
Poredjati palačinke u neku posudu koja se može direktno iz rerne izneti na sto, preliti preostalim saftom
i na sve to izručiti pavlaku. Staviti na desetak minuta u zagrejanu rernu. Izvrsno ide uz zelenu salatu i rashladjeni roze.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s