POHOVANE PALAČINKE

Standard
Potrebno:
1/2 l mleka,
1/2 l vode,
2 jajeta,
malo soli,
brašna po potrebi,
1kg piletine,
2 glavice crnog luka,
so, biber, senf,
peršunov list, kiseli krastavci

Priprema:

Umesiti testo za palačinke i ispeći ih. Palačinke peći tanko i ostaviti ih da se ohlade malo

Fill:
Obariti pola pileta (oko 1 kg mesa). Kada se piletina ohladi, odvojiti od kostiju i samleti na mašini za meso.
Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti na ulju. Kad se luk uprži dodati samleveno pileće meso
i još desetak minuta dinstati. U izdinstanu masu dodati soli po ukusu, malo bibera, dve kašičice senfa i sitno
seckanu vezu peršunovog lista. Na kraju dodati 3-4 srednje rendana kisela krastavčica.

Filovanje

Na sredinu palačinke staviti kašiku fila i rastanjiti u obliku kocke velicine 4x4cm. Preklopiti levu i desnu
stranu palačinke ka sredini, a potom odozgo i odozdo, tako da se dobije kocka.
Palačinke u obliku kocke slagati na tacnu s tim da im je preklop na dole. Ostaviti u frižideru da
odstoje makar jedan sat , a onda ih pohovati . Pohovanje vršiti na klasičan način-najpre u brašno,
potom u razmuceno jaje.

Ovako pripremljene palačinke možete pripremiti i ranije i složene na tacni ostaviti u zamrzivač.
Kada vam zatrebaju za posluženje izvadite ih iz zamrzivača jedan sat ranije i pred služenje ih samo ispohujete.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s