SALCBURŠKE PALAČINKE

Uobičajen
Potrebno:
1 l. mleka
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika pavlake
puter
vanilin šećer
mleveni orasi
suvo groždje
pavlaka za preliv (slatka)

Priprema:

Mleko staviti u veću posudu da provri. žumanca umutiti sa šest kašika pavlake, dodati brašno i sneg od belanaca.
Kašikom uzimati po malo ovog testa i kuvati u vrelom mleku, sa obe strane ( kao šne-nokle). Vaditi rešetkastom
kašikom i redjati u vatrostalnu činiju, premazanu puterom. Svaku palačinku premazati sa malo putera, posuti šećerom,
vanilin šećerom, orasima, suvim groždjem. Složene palačinke preliti zasladjenom pavlakom i zapeći u pećnici.
Služiti toplo i seći kao tortu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s