BUREDŽIĆI

Standard
Potrebno :
500g mlevenog mesa (mešano ili samo govedje)
malo ulja ,
topla voda ,
so
palvaka , jogurt i beli luk
kore za pitu

Meso i ulje dobro zamesiti rukom i dodavati postepeno vodu(toplu) dok počne masa da se odlepljuje od ruke . Dodati so .
Po ivici kore stavljati fil „prst debeo “ , motati u rolnu i stavljati u podmazan pleh . Tako dok se sve ne utroši . Staviti da se peče
na laganoj temperaturi (oko 150 C) 40-tak minuta (dok porumeni).
Umutiti 1 pavlaku ,jogurta i dosta belog luka da bude malo redje i ostaviti u frižider da malo odstoji . Pečenu pitu samo malo prohladiti ,
preliti sa ovim gore umućenim dooobro i poklopiti je (najbolje sa nekim izvrnutim plehom).
Sve staviti u frizider i služiti dobro prohladjeno.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s