BUREK – II

Standard
Potrebno je:
1 kgr srednjih kora,
1 kgr sira,
1 l vode prokuvane sa 1 kašičicom soli,
10 kašika ulja,
2 ravne kašike masti.

Prokuvanu vodu prohladiti, da ostane mlaka. Podmazati okruglu tepsiju uljem i na dno staviti prvu koru. Još jednu koru ostaviti za odozgo. Ostatak kora podeliti na 3 dela. Uzeti prvi deo kora i umakati jednu po jednu u prohladjenu vodu i zgužvane stavljati preko prve kore na dnu tepsije. Posuti polovinom izdrobljenog sira (250 gr). Potom u drugom sloju redjati drugi deo kora, takodje umakan u vodu, pa opet posuti drugom polovinom sira. Staviti i treći sloj umakanih kora, a onom ostavljenom (suvom) korom prekriti burek odozgo. Ugrejati preostalu vodu i sa 2-3 kašike tečnosti ovlažiti-premazati gornju koru. Peći u rerni da se lepo ispeče, a kada bude pečceno, prevrnuti burek tako da donja kora bude gore, i vratiti u rernu (koja se tada isključi) da ostane još 10 minuta. Prohladiti malo i služiti.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s