BUREK

Standard

Prokuvati 3,5 dcl vode sa 2 kašičice soli. Ohladiti, da ostane mlako. Ovom vodom zamesiti 500 gr. brašna. Testo podeliti na 30 kuglica, veličine oraha. Svaku rastanjiti do veličine manje tacnice (za kafu) i premazati mašću ili margarinom. Spojiti po 3 jufkice. Ostaviti da se odmore 30 minuta.
Pripremiti okruglu tavu, podmazati uljem. Uzeti prvi set od 3 jufkice, razviti rukama na veličinu tave i staviti na dno. Premazati mašću (ili uljem) i posuti izdrobljenim sirom (ili izdinstanim mesom, ili izdinstanim jabukama). Tako nastaviti do kraja, dok se svi setovi od po 3 jufkice ne utroše. Poslednju koru takodje premazati uljem.Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Ispečen burek preliti sa 2 šoljice od crne kafe vruće vode u kojoj je rastopljena 1 kašika masti (ili ulja). Vratiti u rernu i peći jos 10 minuta. Kada je ispečen, burek izvaditi iz rerne, prevrnuti ga tako da donja strana bude gore i ostaviti ga jos malo u isključenoj rerni.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s