ČAJNO PECIVO

Uobičajen
1 kgr brašna,
80 gr šećera,
100 gr ulja,
2 jajeta,
na vrh noža soli.

Podići 50 gr kvasca sa mlakim mlekom ili vodom i malo šećera i brašna. Od svega
umesiti kiselo testo. Kada testo naraste, praviti kiflice, perece, djevreke, slagati u pleh,
premazati jajetom i peći na 250 stepeni dok ne porumeni.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s