ĐEVRECI

Standard

Umutiti 1 margarin, dodati 1 jaje i 1 žumance, 1 prašak za pecivo, malo soli, šoljicu ulja i šoljicu mleka i brašna od prilike, da testo bude mekše, ali ne sasvim meko. Zamesiti testo i ostaviti da stoji 2 sata. Ako je toplo, može se staviti u frižider. Zatim ga rastanjiti, premazati belancetom, posuti susamom ili kimom i peći. U testo se može dodati i malo sira ili kačkavalja. Djevreke vaditi modlom ili razvući u valjak i formirati djevrek rukama.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s