DJEVRECI (KUVANI)

Standard
Potrebno je:
brašno 500g
ulje 100ml
jaje 1 kom
kvasac 20-30g
mleko
malo šećera 125ml
so

Priprema:
-testo zamesiti, po potrebi dodati malo vode
-testo ne treba da kisne (važan detalj!)
-oblikovati u već prepoznatljivu formu djevreka
-ubaciti u ključalu vodu (u zavisnosti od veličine posude i umešnosti
kuvara broj ubačenih djevreka trebalo bi da bude razuman)
-kuvati dok ne isplivaju na površinu!
-poredjati na zamašćen pleh
-premazati djevreke žumancetom
-posuti susamom
-peći na temperaturi od 220-250 C (430-480 F)
-nakon pečenja staviti ih na rešetku da se prohlade

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s