ENČILADA – FIL ZA TORTILJE

Standard

600gr pilećeg belog začiniti sa 2 kašičice mlevenog kima, 2 kašičice belog luka u prahu i 1 kašikom
mešanih meksikanskih začina (čili) i ispržiti sa obe strane na 3 kašike ulja, 7 minuta po strani.
Posoliti i pobiberiti po ukusu. Izvaditi i ohladiti. Propržiti 1 luk, 2 čena belog luka na istoj masnoći,
dok ne omekšaju. Dodati 1 šolju smrznutog pa otopljenog kukuruza (naravno, okrunjenog!)i 4 male
ljute papričice iz turšije, iseckane. Dobro promešati. Dodati 1kg paradajza iz konzerve (ovde se
prodaje paradajz u konzervama, ceo, samo oguljen i malko skuvan na pari; može i svež paradajz,
ili onaj naš što se ostavlja za zimnicu), pa kuvati još 1 minut. Pileće meso iskidati na rezanca,
dodati ostalom u tiganj i promešati. Sipati malo brašna. 16 tortilja staviti da se malo podgreju. Na
dno posude stavljati malo salse pomešane sa sosom od paradajza. Svaku tortilju puniti sa malo
mase, sipati u jenu, pa posuti sa još salse i sosa od paradajza. Na kraju izrendati 1 šolju sira i
peći na 350F oko 15 minuta.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s