HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA SA SMOKVAMA

Standard
Namirnice
350 g integralnog brašna
200 g raženog brašna
2 kesice suhog kvasca
1 kašika kima
500 g seckanih suvih smokava
3 kašike žutog šećera
1 kašičica soli
rendana limunova kora
3/8 l mlake vode

Priprema

U većoj posudi pomešati brašno, kvasac i sve ostale sastojke, te uz dodavanje vode umesiti testo.
Ostaviti ga da stoji dok mu se masa ne udvostruči, a potom ga premesiti i ponovno ostaviti na
toplom mestu da stoji oko 20 minuta. Zatim testo podeliti na dva dela, oblikovati željeni oblik i
staviti u nauljeni pleh. Na hlebu treba nožem napraviti 2-3 reza da ne bi popucao.
Potom peći oko 30 minuta na 200 C.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s