HOLANDSKI ŠEŠIRIĆI

Uobičajen

250 gr krompira obariti sa ljuskom, oljuštiti i ispasirati. Dodati 500 gr brašna, 250 gr margarina
(butera), soli, 15 gr kvasca razmućenog u malo mleka. Zamesiti testo, ostaviti da prenoći.
Izdinstati na glavici sitno seckanog crnog luka 200 gr mlevenog mesa, začiniti biberom,
posloliti. Modlom vaditi veće i manje pogacice (prečnika oko 4 cm i 3 cm) od testa.
Na veću staviti malo mesa, poklopiti manjom, pritisnuti dobro ivice i premazati žumancetom.
Peći u rerni u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 – 220 C, dok ne porumene.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s