KEKS KOLAČ SA LEŠNICIMA I EUROKREMOM

Standard
Potrebno je:
  • 1 kg keksa
  • 200g mlevenih lešnika
  • 6 kašika šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 ml vode
  • 1 kašika nes kafe
  • 5 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 200 g eurokrema

Priprema – tekst

Razdvojimo žumance od belanca. Umutiti žumance, šećer i 50 ml vode. Sud sa smesom staviti na paru i u sud dodati lomljenu čokoladu za kuvanje. Smesu kuvati dok se čokolada ne rastopi, pa je skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. U drugoj posudi sjedinite puter i šećer u prahu, kada se puter rastopi i postane kremast u smesu dodati ohladjen prethodno pripremljen krem od čokolade. Kada se smesa sjedini u nju dodati 200 g mlevenih lešnika (fil za premazivanje je gotov). U sud sa nes kafom dodati 200 ml mlake vode. U sud sa nes kafom umakati keks i redjati ga na tacnu za tortu. Kada je prva „kora“ od keksa gotova, premazati je prethodno pripremljenom smesom (filom). Nakon premazivanja sa filom, poredjati novi red keksa umočenog u nes kafu, a drugu „koru“ premazati eurokremom. Na eurokrem poredjati
novi red keksa i premazati filom…. Kada upotrebite sav keks, ostatkom fila kolač premazati sa svih strana i posuti mlevenim lešnikom. Kada je kolač gotov ostavite ga na sobnoj temperatiri da malo odstoji (30-45 min) da keks omekne pre serviranja.

Prijatno!

Priprema – slike

Razdvojimo žumance od belanca. Umutiti žumance, šećer i 50 ml vode. Sud sa smesom staviti na paru i u sud dodati lomljenu čokoladu za kuvanje.

Priprema fila na pari

Smesu kuvati dok se čokolada ne rastopi, pa je skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.U drugoj posudi sjedinite puter i šećer u prahu, kada se puter rastopi i postane kremast u smesu dodati ohladjen prethodno pripremljen krem od čokolade.

Dodavanje cokoladne smese

Kada se smesa sjedini u nju dodati 200 g mlevenih lešnika (fil za premazivanje je gotov).

Dodavanje lesnika

U sud sa nes kafom dodati 200 ml mlake vode.

Proprema nes kafe

U sud sa nes kafom umakati keks i redjati ga na tacnu za tortu.

Kada je prva „kora“ od keksa gotova, premazati je prethodno pripremljenom smesom (filom).

Prvi red premazan sa filom

Nakon premazivanja sa filom, poredjati novi red keksa umočenog u nes kafu, a drugu „koru“ premazati eurokremom.

Drugi red premaz sa eurokremom

Na eurokrem poredjati novi red keksa i premazati filom…. Kada upotrebite sav keks, ostatkom fila kolač premazati sa svih strana i posuti mlevenim lešnikom.

Gotov kolac

Kada je kolač gotov ostavite ga na sobnoj temperatiri da malo odstoji (30-45 min) da keks omekne pre serviranja.

Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s