KIFLE SA SIROM

Standard

Razmutiti pakovanje kvasca (10 – 15 gr) u mlakom mleku, dodati malo šećera i pustiti da kvasac
nadodje. Zamesiti testo sa 500 gr brašna, kvascem, 1 celim jajetom, 1 – 2 kašičice soli, 1,5 dcl ulja
i mleka koliko je potrebno da se dobije mekše testo. Rastanjti ga, seći trouglove. Uz širu ivicu
trougla staviti malo sira ili šunke, uviti kiflicu, premazati žumancetom. Pleh podmazati margarinom
(buterom), poredjati kiflice i još izmedju njih rasporediti tanko sečene listice margarina (butera)
– oko 125 gr. Ostaviti kiflice da kisnu u plehu oko 1 – 2 sata, pa peći u rerni na 220 C dok ne
porumene.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s