KNEDLE OD ŠLJIVA

Uobičajen

Obariti 500 gr krompira u ljusci, očistiti od ljuske i izgnječiti viljuškom. Dodati 1 jaje, 1 kašiku margarina i 150 gr brašna, posoliti i umesiti testo. Razviti ga, iseći na kvadrate, u svaki staviti šljivu i formirati knedlu. Knedle zakuvati u vrijuću slanu vodu, pa kada isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikim i spuštati u prepečene prezle, na ulju. Prilikom serviranja, posipati
ih šećerom pomešanim sa cimetom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s