KNEDLE SA ŠLJIVAMA

Uobičajen


Propasirati 1/2 kgr u ljusci skuvanog krompira, dodati 3 jajeta, malo soli, komad butera ili margarina i toliko brašna da se umesi testo srednje tvrdoće. Umešano testo iseći na više komada, pa svaki uvaljati u oblik tanjeg valjka. Ovaj valjak se iseče na komade, a u svaki komad stavi se po 1 šljiva. Šljivu lepo omotati testom i formirati loptu od testa. Gotove knedle spuštati u slanu vodu koja vri. Kada isplivaju na površinu, kuvane su. Vaditi ih rešetkastom kašikom na plitku posudu, posuti ih preprženim prezlama i sitnim šećerom i služiti.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s