KOLAČ SA BRESKVAMA

Standard

Ako su breskve sveže, prvo ih oguliti, razdvojiti na polovine, izvaditi koštice i kratko
prokuvati sa malo šećera (smedji je najbolji)- sirup od kuvanja sačuvati
Za to vreme spremiti „testo“(nema potrebe za mikserom, viljuška ili žica za mućenje završava posao!

4 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna pomešanog sa jednim pr.za pecivo,
čaša ulja, (testo dodje malo gučće nego za palačinke)

Pripremiti kalup: pokriti ga šećerom da pokrije dno i na tihoj vatri otopiti šećer da se karamelizuje – dodavati po potrebi dok sloj „karamele“ ne pokrije čitavo dno, kapnuti dve-tri kapi ulja da se razlije po dnu i ostaviti da se karamela stegne (mera testa „važi“ za kalupe koje koristimo za „quiche“ 28cm ili četvrtasti 20×30) Kuvane polovine bresaka poredjati sa otvorom na gore i preliti testo preko… peći oko 30min na 180°-200°; pečeno testo preliti sirupom od kuvanja i sačekati da se kolač „podigne“ i odvoji od kalupa – dok se ne napije sirupa (potrebne su dve čaše sirupa otprilike) zatim ga poklopiti poslužavnikom za služenje kolača i „okrenuti“
Ovako se sprema skoro svako voće iz konzerve… kruške, kajsije, breskve, ananas u kolutovima
(u sredine staviti po jednu trešnju pa kad se kolač okrene izgleda kao cvetovi)
izgleda komplikovano, ali nije… svaki početnik može da spremi ovaj kolač, uspeva uvek!!!!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s