KOLAČI SA ČOKOLADNIM KAPIMA

Standard

Sastojci:
500 g belog brašna, 60 g sećera, 3 kasicice suvog kvasca, 50 g čokoladnih „kapi“,
1 /2 kašičice soli, 2,5 dl mleka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 jaje

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 C. Podmažite i pospite brašnom dva pleha sa po 10-12 udubljenja-modle za kolacice. U jednu posudu sipajte prosejano brašno, sećer, kvasac i prstohvat soli. Promešajte i napravite kupastu gomilu.. U drugoj posudi umutite jaje, mleko i ulje. Sve sipajte na gomilu brašna i sjedinite. Dodajte „kapi“ čokolade. Promešajte dobro da se rasporede po celom testu. Sipajte testo u modle, ali ih ispunite samo 3/4. Stavite u rernu 20-25 minuta, odnosno dok kolaciči ne narastu i dobiju zlatnu boju. Otvorite remu. Ostavite da se kolačići hlade u modlama 5 minuta, zatim iz izvadite i stavite na rešetku da se ohlade.
Sluzite hladne kolače.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s