KREM OD PRAZILUKA

Uobičajen

Očistiti i dobro oprati samo bele delove praziluka. Pripremiti bujon od povrća. Ocediti bujon, pa u bujonu
kuvati iseckani praziluk i krompir isečen na kockice. Posoliti, dodati seckanog crnog luka (najbolje mladog)
i malo butera. Kuvati 20 – 25 minuta. Kada se skuva, izmiksirati mikserom i propasirati. Ne treba da bude
previse gusto, ali ni retko.
U tiganju na malo ulja prodinstati zelenu papriku sitno seckanu i seckani beli luk. Ko voli, moze uz ovo
da prodinsta i seckani sveži bakalar (ili suseni, prethodno namočen 24 sata u vodu, da nabubri).
Pri serviranju, bujon odozgo posuti sa ovom izdinstanom mešavinom. Sevira se toplo.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s