KREM-PITA

Standard

Od 2 belanceta umutiti čvrst sneg pa u to dodati 8 kašika šećera, 8 žumanceta, 7 kašika brašna, i pola kesice praška za pecivo. Na kraju dodati jednu šoljicu ulja. Od ove mase ispeći u podmazanom plehu dve korice.

Krema:
Od 1l vode oduzeti 2 dcl vode a ostatak pustiti da provri sa 10 kašike šećera. U 2 dcl vode razmutiti 4 kesice pudinga od vanile, dodati u vodu koja vri i kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gusta smesa. U to dodati jos 5 do 7 kesica vanilin šećera. Zasebno umuti čvrst sneg od 6 belanaca koja su preostala od korica i umešati u vrelu smesu pudinga. U pleh, u kome su pečene korice staviti prvo jednu koricu ,sipati vreli penasti krem, i prekriti drugom koricom. Ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Kad je Krem-pita ohladjena izvruniti je na odgovarajucu tacnu, iseći na kocke i posuti gustim slojem šećera u prahu.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s